Vibrator- for en mer intens følelse

Leter du etter noe som kan gi deg en følelse av intens nytelse før du når klimaks? Da vil du komme langt med en vibrator. Test ut en vibrator på egenhånd, eller inviter en partner med på leken. Vær leken, åpen og litt vågal - så vil både du og din eventuelle partner nyte godt av en vibrator.

De beste vibratorene. Våre anbefalte:

Rang

Produktnavn

Butikk

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Hva er egentlig en vibrator?

En vibrator er et sexleketøy skapt for å stimulere klitoris, og kommer i mange ulike former, farger og størrelser. Noen foretrekker minivibratorer, andre liker mer kraftige massasjestaver. Vibratorer kan brukes både innvendig og utvendig.

Det er ikke alltid like lett å finne drømmevibratoren på første forsøk, og flere vil nok måtte eksperimentere med ulike modeller før de finner en som virkelig gjør jobben. Test gjerne ut en klassisk vibrator, eller en mer moderne variant.

Hvordan velge din første vibrator?

Skal du velge en stor vibrator eller en liten vibrator? En kraftig vibrator eller en fingervibrator? Noen gang testet ut en trådløs vibrator eller en truse med vibrator? Usikker på hvor du skal starte? Det finnes mange tester av vibratorer tilgjengelig på nett, hvor du kan lese om andres opplevelser. Husk bare at alle kropper er forskjellige, og det som føles godt ut for noen kan kjennes feil ut for deg. Før du velger din modell, spør deg gjerne:

  • Hvordan liker jeg å tilfredstille meg selv? Med raske og harde bevegelser, eller myke og forsiktige?

  • Pleier jeg å nå klimaks raskt på egenhånd, eller tar det litt lenger tid?

  • Har jeg en sensitiv klitoris, eller sliter jeg med vaginisme?

Kan man stole på vinnere av best i test?

Både ja og nei - en vibrator som vinner best i test kan absolutt være verdt å teste ut selv. Likevel vil det være utrolig individuelt hva man liker og ikke liker når det kommer til sexleker. Skal du kjøpe vibrator bør du ikke nødvendigvis velge den dyreste og mest tekniske løsningen, men en billig vibrator er heller ikke alltid like god. Bruk gjerne tester som guider dersom du er ny i gamet, men husk at det viktigste er at du liker vibratoren din.

Kan alle bruke vibratorer?

Som med alle andre typer sexleketøy vil ikke nødvendigvis en vibrator føles rett for deg. Vi er så ulike, og foretrekker forskjellig type stimuli. For noen vil også vibreringen fra en vibrator oppleves for intenst. Likevel er det viktig å påpeke at det finnes utallige typer vibratorer. Har du ikke funnet en du elsker enda, trenger du altså ikke gi opp kampen helt.

På tide å oppgradere den gamle vibratoren?

Har du allerede testet ut vibratorer, og ser etter en ny vibrator som kanskje kan få deg mer effektivt over mållinja? Det finnes mye spennende du kan teste ut, selv om du allerede er erfaren. Skal du kjøpe ny vibrator kan du gjerne tenke litt utenfor dine vanlige preferanser. Utfordre deg selv! Hvis du ikke har gjort det allerede, hva med å teste ut:

  • En g spot vibrator

  • En parvibrator

  • En butterfly vibrator

  • En rabbit vibrator

  • En fjernstyrt vibrator

  • En lush vibrator

  • Et vibratoregg

Bør jeg bruke glidemiddel med min vibrator?

De fleste vil oppnå mer nytelse ved bruk av glidemidler - også når det kommer til sexleker. Det finnes mange gode glidemidler å velge mellom, som absolutt kan gjøre opplevelsen bedre. Du kan bruke de fleste typer glidemidler sammen med vibratorer. Likevel er det viktig å huske at silikonvibratorer ofte har behov for at du bruker et vannbasert glidemiddel. Silikonbaserte midler kan nemlig skade overflatematerialet på silikonvibratorer.

Hvordan rengjør man vibratorer?

Renhold av alle typer sexleker er viktig. Vibratorer bør derfor rengjøres etter bruk, slik at de både holder lenger og ikke står i fare for å medføre irritasjon eller infeksjon i underlivet ditt. Vask gjerne vibratoren før skjedesekretet stivner, og bruk lunket vann og intimsåpe. For en mer grundig rens kan du også bruke en vibratorrens, som fjerner bakterier og desinfiserer vibratoren din.

Hvor bør vibratoren oppbevares?

En vibrator bør oppbevares på et mørkt, tørt og kjølig sted slik at produktet får lang levetid. Legg også gjerne vibratoren i en lite pose, slik at den effektivt blir beskyttet mot støv. Dersom du kun eier en vibrator kan den ofte legges i nattskuffen eller kommoden. Eier du flere kan du enkelt lagre dem i esker der du har plass. Pass bare på at vibratorene ikke ligger stablet oppå hverandre, med lite rom rundt. Dette kan føre til slitasje på leketøyet.

Bruk vibratoren sammen med en partner

Selv om mange elsker å bruke vibratorer alene, vil man også kunne nyte denne type sexleketøy sammen med en partner. Vibrering kan føles godt for både kvinner og menn, og det er mulig å både stimuleres utvendig og innvendig med den rette vibratoren. Mange par synes også det er pirrende å tilfredstille hverandre på en leken måte. Hvorfor ikke teste en fingervibrator på din partner, eller kanskje en vibrator med fjernkontroll?

Vibratorer for menn

Selv om bruken av vibratorer er mest utbredt blant kvinner, finnes det også modeller som er tilpasset menn. Man kan få vibrerende fleshlights, eller man kan teste ut dildoer med vibrering dersom man vil stimulere prostata. Prostataen blir ofte kalt g-punktet til menn, og en orgasme kan oppleves utrolig mye sterkere for mange dersom dette punktet blir stimulert.

Bli mer frigjort og lykkelig med en vibrator

Sexleker har gått fra å være tabubelagt, til å bli noe mange snakker åpent om sammen. Både kvinner og menn deler tips og triks, og i dag er det til og med mulig å få vibratorer som smykker. Seksualitet er ingenting å skamme seg over. Tar du hånd om din egen nytelse, vil du raskt kjenne deg mer frigjort, åpen og lykkelig .

En orgasme om dagen, vil utvilsomt lette litt på trykket i hverdagen, og kan til og med være helsefremmende! Nettopp derfor bør du investere i en god vibrator.