Penisring- For en langvarig ereksjon og en kraftigere orgasme

En penisring, også kjent som ereksjonsring, pubesring eller cockring, kan gi menn kraftigere ereksjon og sterkere orgasmer som varer lengre. Dette sexleketøyet kan både du og din partner nyte sammen. Usikker på hvilken penisring som er rett for deg, eller hvordan man egentlig bruker en penisring? Her finner du alt du trenger å vite, slik at du kan velge rett ring for deg og din partner.

Hva er egentlig en penisring?

En penisring er enkelt forklart en ring du fester rundt penisroten. Visse modeller kan du også feste rundt både penis og testikler. Dette er et sexleketøy som skal gi menn bedre ereksjon, mer kraftige orgasmer, og noen vil også merke at størrelsen på penis øker når man bruker penisring.

Noen penisringer kan strekkes og tøyes, andre kan ikke det. Det finnes mange ulike modeller å velge mellom, men en ting er sikkert; Er det et sexleketøy alle menn bør ha - så er det en penisring.

Hvordan bruke penisring?

Man kan bruke penisringer på to ulike måter. Noen foretrekker å kun bruke ringen rundt penisroten, mens andre liker å bruke den rundt både testiklene og penis. Uansett hvordan du liker å bruke ringen er det et par ting du bør gjøre før bruk:

Fjern gjerne noe hår rundt penis og testikler. Er kjønnshåret for langt vil nemlig ringen kunne lugge. Klipp gjerne håret helt ned, eller barber vekk alt - både rundt penis og testikler. Før du fører ringen på penis kan det også være lurt å bruke et glidemiddel. Dette gjør påføring mye enklere.

Skal man ta på ringen i erigert eller slapp tilstand?

Hvorvidt du skal ta på penisringen i erigert eller slapp tilstand kommer an på hvilken type ring du bruker, og hvordan du ønsker å bruke den. Dersom den skal festes ved roten av penis bør penis helst være erigert. Skal du feste ringen rundt både penis og testikler kan det være lettere å gjøre dette i slapp tilstand - og med noen modeller går dette ikke dersom du er erigert. Du vil få oppgitt en bruksanvisning når du kjøper penisring. Følger du denne går det hele enkelt for seg.

Hva slags penisring bør du velge?

For å finne den perfekte penisringen for deg bør du ta mål av penis, gjerne både i erigert og slapp tilstand. Mål diameter rundt både testikler og penis før du ser deg om etter modeller. De fleste produkter oppgir nemlig diameter, slik at du kan finne den som passer deg aller best. Slik kan du gå frem for å måle omkretsen av penis og testikler:

 1. Bruk en tråd eller hyssing og legg den rundt roten av penis
 2. Mål av lengden på tråden med et målebånd eller en linjal
 3. For å finne diameteren deler du lengden på 3,14
 4. Velg en penisring som tilsvarer din størrelse
 5. Dersom du ønsker deg en strekkbar penisring kan den godt være 0,5 mm mindre enn omkretsen av din penis

Hvilke typer materialer kan du velge mellom?

Man kan få kjøpt penisringer i mange ulike materialer, både myke og harde. Noen har god strekk, andre har null strekk. Du kan for eksempel velge mellom penisringer i:

 • Myk gele, som ofte kan strekkes ut til å bli 10 ganger sin egen størrelse
 • Myk plast, som kan ha god strekk
 • Myk gummi, som også kan ha mye strekk
 • Neoprepene, som har litt mindre strekk
 • Silikon, som har mindre strekk
 • Stål, som ikke er fleksible eller strekkbare

Husk at underlivet til både menn og kvinner kan være sensitivt. Noen har også allergier mot ulike materialer. Skal du bruke en penisring sammen med en ny partner kan det være lurt å spørre om han eller hun har allergier du bør vite om før dere starter. Viser det seg at du er allergisk mot noe finnes det heldigvis mye å velge blant når det kommer til penisringer.

Penisringer for nybegynnere

Aldri testet penisring før? Da kan det være fornuftig å starte med en ring som har god strekk. Geleringer har ofte mest strekk og er gjerne mykere enn andre typer ringer. Disse kan være flotte for nybegynnere, slik at du kan vende deg til følelsen av en penisring før du går videre til mer avanserte modeller.

Geleringer er i tillegg gjerne billige, så mange liker å starte med disse hvis de ikke har erfaring med bruk av penisringer fra før. Når man har vendt seg til geleringer kan man teste ut andre materialer med mindre strekk og elastisitet.

Penisring med vibrator

En vibrerende penisring kan være godt for både menn og kvinner. Det finnes ringer som har innebygd vibrator, og disse vil kunne hjelpe til med å stimulere klitoris dersom man har samleie med en kvinne, eller analåpningen dersom man ligger med en mann. Penetrerende sex vil kunne føles helt magisk med en vibrerende ring - og bør absolutt testes ut.

Hvor lenge kan du bruke en penisring?

Det er viktig at man ikke bruker en penisring for lenge av gangen. Penisringer skal ikke brukes i over 30 minutter sammenhengende. Det vil gå utover blodtilførselen, og kan oppleves ubehagelig. Fjern alltid penisringen etter 30 minutter, og husk å ta den av før du legger deg til å sove.

Hvordan ta av seg en penisring

Har penisringen din litt litt strekk i seg går det som oftest greit å få den av etter bruk. Har du valgt en ring med lite strekk pleier det også å gå helt fint - så lenge man bruker rett teknikk. For å enkelt få av en ring kan du gjerne bruke litt glidemiddel over penis og testikler. Når alt er glatt er det lettere å dra av penisringen. Er det fremdeles vanskelig kan du dusje penis i kaldt vann slik at den krymper litt.

Skal man vaske penisringen etter bruk?

Som med alle typer sexleketøy bør du også passe på at penisringer blir ivaretatt og rengjort etter bruk. Når du er ferdig med penisringen bør du skylle den med lunket vann, og eventuelt bruke intimsåpe dersom du ønsker å vakse den litt ekstra godt. Penisringer kommer gjerne med en bruksanvisning. Følg alltid instruksjonene som medfølger, slik at du tar vare på din penisring riktig.

Kilder:

https://www.rfsu.com/no/produkter/sex-lyst/sexleketoy/penisringer

Copyright ©