Dildo- ta din nytelse i egne hender

Dildo er et sexleketøy som kommer i alle tenkelige former, fasonger, farger og størrelser. I dag kan man finne noe for enhver smak. Uansett om du liker store dildoer, små dildoer, eller vibrerende dildoer, vil det være enkelt å finne produkter av høy kvalitet, ofte til en god pris.

Så hvordan bør du gå frem dersom du er på jakt etter å oppgradere din gamle dildo, eller ser etter en dildo for aller første gang? I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du best velger en dildo, samt gode tips til bruken av disse!

Sexualitet på dine premisser

Selv om sex, intimitet og nærhet er hyggelig å dele med noen, har vi i visse perioder et større behov for å utforske oss selv. Selv om onani lenge har vært tabubelagt, er mange i dag mer åpne for å bli kjent med egen kropp og nytelse. Det kan man også komme svært langt med. Jo bedre du kjenner deg selv, desto lettere vil det være for deg å kommunisere ønsker og lyster til andre.

Med en dildo får du et verktøy som lar deg gjøre nettopp dette - og terskelen for å oppdage egen seksualitet på egne premisser senkes.

Hvilket materiale bør du velge?

Du kan få dildoer i mange ulike materialer - alle med hver sine fordeler. Sexleketøyene kommer for eksempel i glass, metall, gummi eller silikon. Er du usikker på hva du bør velge kan du spørre seg selv følgende:

  • Er jeg allergisk mot noe? Underlivet er sensitivt, og noen kan reagere på silikon eller gummi, mens andre ikke tåler visse typer metall.
  • Hvilken følelse foretrekker jeg? Glass og metall kan gi en glattere sensasjon, mens silikon kanskje kan virke mer virkelighetstro for noen.
  • Hva er enklest å rengjøre? For de som ikke har mye tid til å skjemme seg bort er det kjedelig om må bruke mye energi på å holde dildoen ren og pen.

Vi har alle ulike preferanser når det kommer til sexleketøy. Dersom du ikke har lært deg selv helt å kjenne enda er det ikke for sent. Test deg frem - slik at du kan finne ut hva du liker best. Litt tid, innsats og utforskning vil utvilsomt være verdt det.

Bør dildoen vibrere?

Noen elsker den pirrende følelsen en vibrerende dildo, som for eksempel klassikeren "the rabbit", kan gi. Andre foretrekker å holde det enkelt. Har du aldri prøvd en dildo vibrator eller en rabbit dildo vet du ikke hva du går glipp av. Det er absolutt en grunn til at disse typene har blitt så populære.

Noen må prøve seg forsiktig frem

For de som har en oversensitiv klitoris eller lider av vaginisme, tenker man ofte at det blir for mye med vibrering. For noen vil nok dette stemme, men husk at dildo-vibratorer ofte kan stilles inn på ulike styrker. Med tiden til hjelp, og en mild hånd kan faktisk vibratorer åpne dørene til en helt ny verden for deg - selv om underlivet er sensitivt.

Riktig glidemiddel kan øke nytelsen

Selv om du benytter deg av et leketøy, betyr ikke det at du bør droppe glidemiddelet. Et godt glidemiddel kan nemlig føles helt herlig, og gjøre opplevelsen enda bedre. Når du skal bruke glidemiddel sammen med din dildo bør du alltid passe på å velge rett type.

Det finnes en haug av ulike varianter på markedet. Ofte kan du velge og vrake, men dersom sexleketøyet er av silikon bør du benytte deg av et vannbasert glidemiddel. Det er viktig fordi silikonbaserte midler kan skade overflatematerialet på silikondildoer.

Hvor viktig er størrelsen egentlig?

Dildoer kommer i alle tenkelige størrelser. Noen vil gjerne ha en stor dildo, andre vil helst ha en liten. Det beste vil komme helt an på dine preferanser. Noen har behov for både dyp penetrering for å oppnå tilfredstillelse, mens andre kan oppleve smerte dersom dildoen er for stor eller bred. Selv om visse typer kanskje er mer populære enn andre, vil det til syvende og sist handle om hva som kjennes best ut for deg.

Dildo som gave?

Det er ikke uvanlig å gi bort sexleker som gaver i utdrikningslag eller bursdager for venninner. Ofte kjøpes dildoer mer som en spøk, og man går kanskje for en billig dildo, en rosa dildo eller en oppblåsbar dildo for humorens skyld. Spøk til side så kan faktisk en dildo være en flott gave.

Dersom du gir den bort på rett måte kan mottageren bli svært så takknemlig, uansett om du gir den bort som venn eller kjæreste. Velg et produkt av høy kvalitet, legg ved en byttelapp og gi den bort med et glimt i øyet.

Slik rengjør du dildoen din

Når du til slutt har funnet en dildo du elsker fortjener den å bli tatt godt vare på. Å rengjøre dildoen etter bruk er utrolig viktig. Den bør alltid vaskes med intimsåpe og vann etter bruk. I visse tilfeller vil det også være en god idé å rengjøre dildoen med et eget desinfiserende middel. Husk at god hygiene vil forlenge dildoens levetid - og vil være med på å forhindre et irritert eller betent underliv.

Hvor bør du oppbevare dildoen?

Noen vil helst oppbevare dildoen sin på et privat sted. For andre er det ikke så viktig hvor den ligger. Vil du at dildoen skal vare lenge gjør du likevel lurt i å oppbevare den på et tørt, mørkt og kjølig sted. På den måten beskytter du leketøyet, uansett hva slags materiale dildoen er laget av.

Bli bedre kjent med deg selv, eller la partneren bli med på leken

De fleste tenker kanskje at en dildo skal nytes alene, men det trenger ikke alltid være tilfellet. Jo, sexleketøy gir absolutt svært mange gode verktøy slik at de kan bli bedre kjent med seg selv og sin seksualitet. Likevel kan de fins brukes sammen med en partner også.

En strap-on eller en dildo truse er noe du gjerne kan teste ut med din partner. Både kvinner og menn kan like følelsen av en strap-on, og det kan være både morsomt og spennende å teste ut slike leker på soverommet.

Dildoer gir oss også muligheten til å vise vår partner hva vi liker. Hvorfor ikke demonstrere på deg selv, slik at det blir lettere for ham eller henne å tilfredstille deg? Ved å være åpne med hverandre og dele lyster vil dere kunne utvikle et sikrere forhold med mer tillit og tilfredstillelse.

Kilder:

https://www.rfsu.com/no/produkter/sex-lyst/sexleketoy/dildoer/

Copyright ©