Buttplug- utforsk hver krik og krok av kroppen

En buttplug, eller analplugg, kan være en flott introduksjon til analsex for de som ikke er komfortable med å starte rett på, men som likevel er nysgjerrige. Buttplugger kan også fungere svært godt for å stimulere menns prostata - og være med på å gi kraftigere orgasmer.

Det finnes mange typer buttplugs å velge mellom. De ulike modellene kommer i forskjellige størrelser, former, farger, og materialer. Dessuten er det mange spørsmål knyttet til dette leketøyet. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan buttplug kan bedre ditt sexliv!

Hva er en buttplug?

En buttplug er et sexleketøy utviklet for stimulering av anus, endetarmen og eventuelt prostata dersom du er mann. leketøyet kan sammenlignes med en dildo. Gode buttpluger av kvalitet er laget i materialer som ikke skader slimhinnene i tarmen, og ofte formet slik at de glir lett inn. Du kan bruke en buttplug under sex med andre eller mens du onanerer på egenhånd.

Hvem kan bruke en buttplug?

Både menn og kvinner kan bruke buttplug for å øke nytelsen under sex eller onani. Endetarmen har svært mange nervetråder som er følsomme for berøring, og med en god buttplug vil man kunne utnytte dette til det fulle. For menn kan noen typer buttpluger også stimulere prostata, og være med på å forsterke orgasme.

Hvordan bruker man buttplug?

Hvis du skal teste ut en sexleke som buttplug er det viktig å prøve seg forsiktig frem. For noen vil det hjelpe å varme opp litt før man bruker en plug. Her kan du for eksempel stryke anus forsiktig med en finger og litt glidemiddel, og etterhvert penetrere sakte med samme finger. Når du føler deg klar kan du benytte deg av buttpluggen. For enkel innsetting kan du:

  • Stå på alle fire, med knær og hender i bakken - og enten skyve den inn selv, eller få noen andre til å gjøre det
  • Ligge på ryggen med knærne bøyd og plassere en pute under korsryggen
  • Bøye deg på huk over leketøyet før du fører det inn i anus

Ta det i ditt eget tempo

For noen vil det være enkelt å få inn en buttplug, for andre vil det kreve litt mer tid. Husk å bruke så mye glidemiddel du trenger, og beveg forsiktig tuppen av leketøyet inn. Når du kjenner at du har fått inn tuppen kan du sakte, men sikkert presse forsiktig - slik at resten til slutt også glir inn. Føler du ubehag er det bare å ta en pause, og forsøke igjen. Dersom du fremdeles kjenner et ubehag kan du vurdere å teste ut en mindre buttplug.

Vask deg gjerne før du bruker buttplug

Før du bruker en buttplug kan det være lurt å rengjøre baken. Dette gjelder spesielt hvis du skal bruke pluggen under sex med noen andre. Føler du deg ren vil du ofte slappe mer av - noe som bidrar til økt nytelse. Det holder som regel å vaske seg med en klut eller en intimserviett.

Noen liker også å rengjøre analen med en analdusj, et enema kit eller med dusjen. Skal du gå så grundig til verks kan det være lurt å gjøre dette 1-2 timer før du planlegger å bruke buttpluggen.

Hvilken type buttplug bør du velge?

Mange er usikre på hvilken type buttplug de bør velge, særlig fordi det finnes så mange ulike modeller. Noen er klassiske i silikon, andre kan utvides mens de er i bruk. Noen kommer med vibrering, andre typer har kuler. I tillegg til ulike former og funksjoner vil du også måtte vurdere materialer. De vanligste typene kommer i:

  • Metall
  • Stål
  • Glass
  • Silikon

Er dette din første buttplug bør du kanskje velge en modell av mindre størrelse i silikon. Da er den både enkel å bruke, og enkel å rengjøre.

Ulike fordeler ved de forskjellige materialene

Har du bestemt deg for form og størrelse, men klarer ikke helt bli klok på materiale? Husk at:

  • Rustfritt stål kan kjennes glatt og deilig mot huden. Har en viss tyngde, og gnisser ikke. Stålet kan også varmes opp eller kjøles ned hvis du vil leke deg med temperaturer.
  • Glass kan se vakkert ut, og veier mindre enn stål eller metall. Dette er også et materiale som kan varmes opp, eller kjøles ned. Pass på at de lages av en anerkjent produsent - så du ikke risikerer å ødelegge produktet.
  • Silikon er et sikkert materiale for kroppen, og kan svært enkelt rengjøres og desinfiseres. Det er også mer fleksibelt - som kan være viktig for nybegynnere.

Kan en buttplug bli sittende fast?

De som aldri har brukt en buttplug før kan frykte at leketøyet forsvinner inn i anus dersom man dytter den for langt opp. Det skjer heldigvis sjeldent, men for å være på den sikre siden er det veldig viktig at pluggen har en flat fot i bunn, også kalt en stopper. Det hindrer at den beveger seg for langt inn. Stopperen forhindrer at buttpluggen skader tykktarmen - og gjør det enkelt å få den ut.

Hvordan vasker man en buttplug?

Buttplugger bør alltid vaskes etter bruk. I endetarmen er det mange bakterier, så for å vedlikeholde leketøyet er det viktig med skikkelig rengjøring. Bruk varmt vann og intimsåpe for å vaske pluggen, eller benytt deg av midler spesielt utviklet for rensing og rengjøring av sexleketøy.

Kilder:

https://www.rfsu.com/no/produkter/sex-lyst/sexleketoy/anal/analplugg-buttplugs/

Copyright ©